Moped


Om behörigheten


Utbildningen består av både teori och praktiska delar så som övningskörning. För att få göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd.

För att kunna ta AM - körkort måste personen först genomgå kurs hos en godkänd utbildare. Kursen ska vara minst 8 timmar teori och 4 timmar praktik. Trafikskolan kommer registrera godkänd genomförd kurs förutsatt att eleven har varit närvande under hela kursen, gjort våra teoriprov på trafikskola online med sluttest och klarar av de praktiska målen som krävs enligt föreskriften för utbildningen.  


Efter genomförd kurs ska eleven göra ett teoriprov hos trafikverket. Detta bokar man själv via trafikverkets hemsida. 


Innan kursstart


Innan kursstart måste eleven ha ett godkänt körkortstillstånd, detta ansöker man om hos transportstyrelsen.se. Ansökan om körkortstillstånd ska kompletteras med ett syntest. Tänk på att det kan ta upp till ett par veckor att få sitt körkortstillstånd. 


Utrustning


Vi tillhandahåller all utrustning så som moped, hjälm, handskar och MC-kläder. Har man egen hjälm/handskar eller grövre skor så får man gärna ta med och använda de istället. Tänk på att ta med varma kläder och efter väder.


Övrigt

Det totala antalet utbildingstimmar kan bli fler om eleven har svårt att klara de praktiska målen i utbildningen, då tillkommer extralektioner enligt prislistan.

Vi kör mopedkurser även på vintern.

Vi innehar F–skattebevis


Organisations nr: 556675-9352


Bankgiro 5308-3655


Sysslomansgatan 8, Uppsala

Fakturaadress:

Trafikskolan Körkortet i Uppsala AB
Kund-id FRX8840
FE 301
105 69 Stockholm