Loading Laddar...
 

Hej!

Från 13/12 kan ni endast kontakta oss via mail och telefon, Trafiklärarna svarar så snart som möjligt.

Kom ihåg att avboka dina bil/mc lektioner i tid, senast kl 13:00 vardagen innan din körning. Vi debiterar full avgift på sena avbokningar.

FAQ

Vanliga frågor

 

1. När ska jag börja på trafikskolan?

- Det finns många olika sätt att lägga upp sin utbildning på. Har du redan kört mycket hemma? Eller inget alls? En del föredrar att köra hemma först, innan man tar sin första lektion, medan andra tycker att det känns tryggare att köra sina första timmar på trafikskolan. Ju tidigare du börjar på trafikskolan, desto tidigare får du struktur på din utbildning.

 

2. Hur många lektioner kommer jag behöva?

- Tyvärr en helt omöjlig fråga att svara på om vi aldrig kört med Dig. Däremot kan vi efter en eller ett par lektioner göra en uppskattning av antal lektioner. Men det är många saker som styr utvecklingen t ex hur mycket Du kommer att köra hemma och hur regelbundet Du kör på trafikskolan.

De flesta kör någonstans mellan 20-30 lektioner, men det finns också de som bara kör 5-6 lektioner likaväl som det finns de som behöver 50-60 lektioner. Allt är normalt!

Undvik att jämför Dig med kompisarna för som i allt annat är man olika även i körkortsutbildning.

 

3. Måste handledare och elev gå samtidigt på handledarutbildning?

- Nej inte nu längre. Reglerna ändrades 1/9-10 så nu kan man gå var för sig.

 

4. Är det svårare att köra upp som privatist?

- Nej, faktiskt inte. Provet är detsamma för trafikskolans elever som för privatister. Varför vissa upplever det som svårare som privatist kan vara pga att det är svårt för den privata handledaren att veta exakt vilka kunskapskrav som ställs på eleven inför uppkörningen. 

 

5. Kan jag börja övningsköra innan fått mitt körkortstillstånd?

- Nej,Du kan inte börja övningsköra innan Du har fått ditt körkortstillstånd.