Bil
Trafikskolan i Luthagen  #no1

Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra körkortsprov. Det gäller bådeförsta gången du tar körkort eller om du redan harkörkort men ska ta en ny körkortsbehörighet.Körkortstillstånd


När du ansöker om körkortstillstånd bedömer Transportstyrelsen om du uppfyller de personliga och medicinska krav som ställs på alla som ska ta körkort.

Vill du ta körkort för personbil och lätt lastbil, personbil med tungt släp samt traktor ska du ansöka om körkortstillstånd för grupp I. En ansökan ska innehålla en hälsodeklaration som du själv fyller i och ett synintyg.

Ansök om körkortstillstånd (grupp I)


Vad händer när jag ansökt?


Transportstyrelsen prövar din ansökan utifrån personliga och medicinska krav. Om alla de kraven är uppfyllda och alla handlingar kommit in, tar det i normalfallet två till fyra veckor att få körkortstillståndet.

Om din ansökan kräver en utredning kan det ta längre tid. En utredning kan innebära att du behöver skicka in ett läkarintyg eller att transportstyrelsen behöver hämta information från andra myndigheter, till exempel polisen.


Övningsköra privat

Du som ska övningsköra privat måste ha en godkänd handledare som har uppsikt över din körning. Om man ska övningsköra privat för personbil eller lätt lastbil behöver både eleven och handledaren först gå en introduktionsutbildning.

Vi innehar F–skattebevis

Org nr: 556675-9352

Sysslomansgatan 8, Uppsala

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera