Moped
Vi kör mopedkurser även på vintern.
Trafikskolan i Luthagen  #no1


Innan kursstart


Innan kursstart måste eleven ha ett godkänt körkortstillstånd, detta ansöker man om hos transportstyrelsen.se. Ansökan om körkortstillstånd ska kompletteras med ett syntest. Tänk på att det kan ta upp till ett par veckor att få sitt körkortstillstånd. Om behörigheten


Utbildningen består av både teoretiska delar och praktiska delar så som övningskörning. För att få göra de praktiska delarna ska du ha fyllt 14 år och 9 månader och ha ett körkortstillstånd.

För att kunna ta AM - körkort måste personen först genomgå kurs hos en godkänd utbildare. Kursen ska vara minst 8 timmar teori och 4 timmar praktik. Trafikskolan kommer registrera godkänd genomförd kurs förutsatt att eleven har varit närvande under hela kursen, gjort våra teoriprov på trafikskola online med dessa tester godkända:


Körkortstest: krav 2 godkända 

Vägmärkestest: krav 2 godkända 

Sluttest: krav 3 godkända 


Samt klarar av de praktiska målen som krävs enligt föreskriften för utbildningen.  


Efter genomförd kurs ska eleven göra ett teoriprov hos Trafikverket. Detta bokar ni själva via trafikverkets hemsida. 
Vår utbildning


Vi tillhandahåller vanligtvis intensiva mopedkurser, med intensiva menar vi att kursen genomförs i en följd(om inte annat avtalas). En heldag teori vanligtvis 08:00- ca 17:30 inkl. Raster. Manöverbanan sker oftast följande dag samt körning i trafik och landsväg tätt därefter.

För att bli godkänd på kursen är det bra om eleverna hinner bekanta sig med vårt interaktiva material, samt börja läsa teori. Chansen för att bli godkänd på körningen i trafik och landsväg ökar om eleverna hinner plugga innan teoridagen.   

Elever hos oss måste genomföra självstudier i form av teoristester som vi tillhandahåller i vår plattform Trafikskola online, till detta behöver eleven en dator eller mobil med internetuppkoppling. Från teoridagen(startdag) har eleverna 6månader på sig att genomföra webbtesterna, elever som inte har gjort dessa tester inom 6 månader, måste då gå om kursen till självkostnadspris. 


Utrustning


Vi tillhandahåller all utrustning så som moped, hjälm, handskar och MC-kläder. Har man egen hjälm/handskar eller rejäla skor så får man gärna ta med och använda de istället. Tänk på att ta med varma kläder och efter väder.


Övrigt

Det totala antalet utbildingstimmar kan bli fler om eleven har svårt att klara de praktiska målen i utbildningen, då tillkommer extralektioner enligt prislistan.

Kursdatum hittar ni vid kommande kurser, bokning av kurs finns under boka kurs. 

Vid omständigheter vi inte kan råda över så som: väder, sjukdom osv kan kurser behövas bokas om till andra datum. 


För mer information ring eller mejla oss så svarar vi på era frågor!

Vi innehar F–skattebevis

Org nr: 556675-9352

Sysslomansgatan 8, Uppsala

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Acceptera