Loading Laddar...
 

Hej!

Från 13/12 kan ni endast kontakta oss via mail och telefon, Trafiklärarna svarar så snart som möjligt.

Kom ihåg att avboka dina bil/mc lektioner i tid, senast kl 13:00 vardagen innan din körning. Vi debiterar full avgift på sena avbokningar.

EU Moped Am

Vi erbjuder utbildning för AM körkort (EU-moped). Utbildningen är på 12 timmar, varav 8 timmar teori och 4 timmar praktik. I priset ingår material och lån av den utrustning (hjälm, mc-kläder och moped) som behövs vid den praktiska delen av utbildningen.

Kursen omfattar 12 timmars utbildning. Om eleven behöver ytterligare teoriundervisning eller körning tillkommer avgift för detta.

För att genomgå den praktiska utbildning för AM-körkort krävs att eleven är minst 14 år och 9 månader och har ett giltigt körkortstillstånd.

Efter den teoretiska utbildningen påbörjas den praktiska utbildningen med att eleven får lära sig manövrera mopeden i olika situationer. Detta sker i en grupp med max 2 elever och genomförs på en manöverbana 1 lektion á 80 minuter.

Därefter genomförs 2 lektioner á 80 minuter där eleven tränar på att köra i trafik samt på olika typer av landsväg. Dessa körpass genomförs vid två skilda tillfällen.

En viktig del i utbildningen är att eleven blir en riskmedveten förare som förstår vikten av att undvika risker i trafiken.

När eleven har genomgått hela utbildningen och uppnått de teoretiska och praktiska målen för utbildningen anmäler vi på trafikskolan detta till Transportstyrelsen. Därefter bokas en tid hos Trafikverket för att genomföra kunskapsprovet. När detta är godkänt utfärdas ett AM-körkort. För att genomföra kunskapsprovet måste eleven ha fyllt 15 år.

OBS!

Det totala antalet utbildningstimmar kan bli fler beroende på hur du klarar de teoretiska och praktiska målen i utbildningen.
För att klara målen är det viktigt att du är aktiv på lektionerna och pluggar själv utöver de lärarledda lektionerna. Hos oss kör du en helt ny modell Peugeot - Kisbee.

Klicka här för kursdatum